Uniezorg
test2
Werken bij

Welkom

Obesitas

Ons aanbod

Obesitas

Bij obesitas is er sprake van ernstig overgewicht. Obesitas is een chronische ziekte waarbij overmatig vet zich opstapelt in het lichaam. De mate van overgewicht wordt weergegeven door de BMI (body mass index). Je kan je BMI hier berekenen. Bij een BMI boven de 25 is er sprake van overgewicht. En bij een BMI boven de 30 is er sprake van ernstig overgewicht ofwel obesitas.
Meer informatie over obesitas lees je hier.

 

Oorzaken en gevolgen

 

In de meeste gevallen zijn er verschillende factoren die obesitas veroorzaken zoals aanleg, eetgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging of medicatie. Bij slechts een klein aantal personen is één aanwijsbare oorzaak te vinden, zoals een bepaalde ziekte of genetische afwijking.

Obesitas kan een negatief effect hebben op je gezondheid. Het kan gezondheidsproblemen veroorzaken zoals suikerziekte, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, gewrichtsaandoeningen of slaapapneu. Ook kan het bijdragen aan een negatief zelfbeeld en psychische problemen.

Wil je meer weten over de gevolgen van obesitas? Kijk dan hier.

 

Onderzoek

 

Bij Uniezorg kijkt een internist samen met jou naar de factoren die in jouw situatie een rol spelen in het ontstaan en instandhouden van obesitas. Ook kijkt de internist naar aanwijzingen voor een onderliggende ziekte of genetische afwijking. Daarnaast brengen we de mogelijke gevolgen van obesitas zoals hoge bloeddruk, suikerziekte of slaapapneu in kaart.

 

Behandeling

 

Als je bij Uniezorg komt voor de behandeling van obesitas bestaat de kans dat je al langere tijd probeert om af te vallen. Verandering in leefstijl, zoals voeding en beweging, is hierbij heel belangrijk. In aanvulling hierop kunnen medicijnen je helpen om gewicht te verliezen. Het meest gebruikte medicijn om gewicht te verliezen is liraglutide (Saxenda). Bij Uniezorg begeleiden we je bij het gebruik van deze medicijnen.

Voor meer informatie over het behandeltraject klik je hier. Wil je meer weten over leefstijl? Kijk dan hier. Meer informatie over liraglutide is hier te vinden.

Team

De obesitas behandeling van Uniezorg staat onder leiding van een internist. Zij heeft jarenlange ervaring in het behandelen van obesitas en past de behandeling op maat aan op jou. Samen zorgen wij ervoor dat je de beste behandeling krijgt.

>
Tanja Dekkers Internist

De specialist dichtbij.

Obesitas? Uniezorg is...

  • Korte wachttijd
  • Zorg op maat
  • Vergoed door verzekeraars

Afspraak maken

We zorgen dat je op korte termijn de hoogwaardige zorg krijgt die jij nodig hebt .

Voor een afspraak bij Uniezorg, heb je een verwijsbrief van huisarts of medisch specialist nodig. Deze verwijsbrief wordt vaak digitaal verstuurd, via ZorgDomein, ZorgMail of fax. Nadat wij deze hebben ontvangen, bellen wij je op om een afspraak te maken. Als je een schriftelijke verwijsbrief hebt gekregen, kun je zelf contact opnemen.

Neem contact op!