Uniezorg
test2
Werken bij

Behandeltraject

Bij Uniezorg staat de behandeling van obesitas onder leiding van een internist. Voorafgaand aan de eerste afspraak meten wij je lengte, gewicht en bloeddruk. Daarnaast prikken we bloed en vragen wij je om een aantal vragenlijsten in te vullen.

Bij de eerste afspraak kijkt de internist samen met jou naar de factoren die in jouw situatie een rol spelen in het ontstaan en in stand houden van obesitas. Ook kijkt de internist naar aanwijzingen voor een onderliggende ziekte of genetische afwijking. Hiernaast brengen we de mogelijke gevolgen van obesitas zoals hoge bloeddruk, suikerziekte of slaapapneu in kaart. Indien nodig vindt er na deze afspraak nog extra bloedonderzoek plaats. 

Bij de tweede afspraak kijken we of medicijnen je mogelijk kunnen ondersteunen. Je krijgt uitgebreid uitleg over deze medicijnen. Momenteel gebruiken we met name liraglutide. Het opbouwschema en de mogelijke bijwerkingen van dit medicijn bespreken we tijdens deze afspraak met je. Aan het einde van het consult krijg je een recept mee waarmee je bij de apotheek de medicijnen op kunt halen. 

In de weken hierna moet je thuis de dosis van liraglutide zelf stap voor stap ophogen. Tussendoor bellen we regelmatig om te horen of dit goed verloopt en om eventuele bijwerkingen te bespreken. Als je veel last hebt van bijwerkingen kunnen we het opbouwschema vertragen. 

Na minimaal 5 weken zit je op de hoogste dosis van liraglutide (3 mg/dag). Deze dosis blijf je vervolgens 3 maanden gebruiken. Na 3 maanden evalueren we of het medicijn het beoogde effect heeft gehad. Als dit niet het geval is, kijken we samen met je naar alternatieve behandelingen.