Uniezorg
test2
Werken bij

Leefstijl

Verandering in leefstijl, zoals voeding en beweging, is heel belangrijk bij de behandeling van obesitas. Medicatie is vooral een ondersteunende maatregel. Het is dan ook erg belangrijk dat je actief bezig bent met een gezonde leefstijl. Wanneer je al deelneemt aan een GLI-programma (Gecombineerde Leefstijl Interventie) kan je hier gewoon mee doorgaan. Als je hier nog geen begeleiding bij krijgt, kan Uniezorg je doorverwijzen naar een diëtist of leefstijlcoach voor een GLI-programma. 

 

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding, gezondere eetgewoonten en meer bewegen. Bij het werken aan deze gedragsverandering krijg je begeleiding van een leefstijlcoach, diëtist en bewegingsspecialist. GLI kan je zowel individueel als in groepsverband volgen. Het programma bestaat uit een behandelfase en een onderhoudsfase. De totale doorlooptijd van het programma is 2 jaar. GLI wordt vergoed vanuit de basisverzekering. 

De voorwaarden lees je hier.

Gecombineerde Leefstijl Interventie Plus

GLI Plus bestaat uit de basis GLI aangevuld met cognitieve gedragstherapie door een psycholoog. Die helpt deelnemers om te gaan met moeilijke momenten en eetbuien. Ook is er aandacht voor andere oorzaken van gewichtstoename zoals sociale factoren, slaap, stress, depressie en angstklachten. GLI Plus wordt momenteel nog niet vergoed door zorgverzekeraars. 

 

Voor meer informatie over GLI en leefstijl.