Vergoeding van obesitaszorg
De obesitaszorg van Uniezorg bestaat uit de volgende onderdelen:
Bovenstaande zorg valt binnen het basispakket van de zorgverzekering. Als je een verwijzing van een huisarts of medisch specialist hebt, vergoedt de zorgverzekeraar (grotendeels) de zorg. De zorg valt onder het eigen risico. Wanneer je dit in het jaar dat je bij Uniezorg bent geweest nog niet verbruikt hebt, moet je het eigen risico zelf betalen. Meer informatie over het eigen risico vind je hier. Het percentage dat de zorgverzekeraar vergoedt, is afhankelijk van je polis en varieert tussen 60% en 100%. Het niet-vergoede deel, ook wel de eigen bijdrage genoemd, wordt door Uniezorg betaald. Let op, dit geldt niet voor het eigen risico.
Vergoeding van de medicatie zelf
Ook de medicatie zelf kan vergoed worden door de zorgverzekeraar. De betaling van de medicatie en de declaratie ervan verloopt via de apotheek waar je de medicatie ophaalt. De zorgverzekeraar vergoedt de behandeling met Liraglutide (Saxenda) en Naltrexon-bupropion (Mysimba) als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.
Liraglutide (Saxenda) wordt vergoed wanneer je
Naltrexon-bupropion (Mysimba) wordt vergoed wanneer je:
Ook stelt de verzekeraar als eis dat je geen Diabetes Mellitus type 2 hebt.
Semaglutide (Wegovy) en Tirzepatide (Mounjaro) worden nog niet vanuit basispakket of aanvullende verzekering vergoed.
Wat kost een behandeling bij Uniezorg?
De kosten van de behandeling worden bepaald door de combinatie van het aantal afspraken, het uitgevoerde onderzoek en de ingestelde behandeling. De bedragen hiervoor worden jaarlijks vastgesteld. Voor een overzicht van de actuele tarieven, klik hier.
Waarom ontvang je een rekening?
Omdat wij geen vast contract hebben met de zorgverzekeraars, kunnen wij niet rechtstreeks declareren en komt de rekening in eerste instantie bij jou terecht. Na afloop van de behandeling, zo’n drie maanden later, ontvang je een rekening via Infomedics.
Volg deze stappen om je behandeling vergoed te krijgen:
A: Welk gedeelte van de rekening de zorgverzekeraar vergoedt.
B: Het gedeelte dat onder je eigen risico valt. Dit moet je, net als bij een behandeling in het ziekenhuis, zelf betalen.
C: Het bedrag dat niet wordt vergoed door de verzekeraar, ook wel de eigen bijdrage genoemd.
Let op: Wanneer je via de IDEAL-betaallink of QR-code op de rekening van Infomedics betaalt, is het niet mogelijk om het over te maken bedrag aan te passen. Kies daarom liever voor handmatig overmaken via internetbankieren.
Rekenvoorbeeld
Stel, je ontvangt een rekening van Uniezorg/Infomedics van €800*.
*Rekenvoorbeeld, bedragen komen niet overeen met de echte rekening.
Vragen?
Wij begrijpen dat bovenstaande informatie ingewikkeld kan zijn. Uiteraard kunnen we dit mondeling toelichten tijdens één van je afspraken. Heb je andere vragen over de rekening? Stuur dan een mail naar: nota@uniezorg.nl Liever telefonisch overleggen? Dat kan op woensdagochtend van 09:00 tot 12:00 uur via 024-2042627.
Wil je meer informatie over Infomedics? Lees hier meer.