Uniezorg
Werken bij

Onderzoek

Bij Uniezorg werken we samen met verschillende specialisten (multidisciplinair). Afhankelijk van je klachten wordt je onderzocht door een gespecialiseerde longarts, KNO-arts of soms zelfs door beide.

Om te weten te komen of je slaapapneu hebt, is een slaaponderzoek nodig. Met dit onderzoek meten wij of je adempauzes hebt en of dit in lichte, matige of ernstige mate gebeurt.

De KNO-arts bekijkt of er genoeg ruimte in de neus en keel is (bovenste luchtweg).

Lees meer

Slaaponderzoek

Om te weten te komen of je slaapapneu hebt, is een slaaponderzoek nodig. Met dit onderzoek meten wij of je adempauzes hebt en of dit in lichte, matige of ernstige mate gebeurt.

Een slaaponderzoek bij Uniezorg gaat als volgt. Je haalt de meetapparatuur bij het gezondheidscentrum op en krijgt daar uitleg over hoe je dit aansluit voor het slapen gaan. Om dit correct te doen bevestig je een band om de borst en buik, een slangetje onder de neus en een sensor aan een vinger. Aan één van de borstbanden zit het opnamekastje bevestigd. Na het ontwaken in de ochtend koppel je de meetapparatuur zelf af en breng je het terug.

Nadat wij de apparatuur hebben uitgelezen, analyseert een slaapdeskundige de metingen. De uitslag van het onderzoek en de mogelijke behandelingen bespreek je vervolgens tijdens een afspraak met één van onze ervaren en gespecialiseerde long- of KNO-artsen. Deze afspraak kan bij Uniezorg op locatie plaatsvinden, maar ook telefonisch of online via beeldbellen.

KNO-onderzoek

De KNO-arts bekijkt, als daar een goede reden voor is, de bovenste luchtweg: de neus en keel. Dit gebeurt met een hoofdlamp, neusspreider en een tongspatel.

Om achterin de neus en/of lager in de keel te kijken, beschikken wij over de modernste apparatuur: een videoscoop. Dit onderzoek is eenvoudig uit te voeren doordat we met een slangetje via de neus alles goed kunnen bekijken. Als je dat wilt, kun je zelfs meekijken.