Uniezorg
test2
Werken bij

Onderzoek

Bij Uniezorg hanteren we een multidisciplinaire aanpak: verschillende specialismen werken bij ons samen. Afhankelijk van je klachten word je onderzocht door een gespecialiseerde physician assistant,  longarts, KNO-arts of soms zelfs door allemaal.

Om erachter te komen of je slaapapneu hebt, is een slaaponderzoek nodig. Met dit onderzoek meten wij of je adempauzes hebt en of dit in milde, matige of ernstige mate het geval is.
De KNO-arts bekijkt indien nodig bij dit onderzoek of er genoeg ruimte in de neus en keel is, oftewel de bovenste luchtweg.

Lees meer over onze onderzoeken

Slaaponderzoek

Een slaaponderzoek bij Uniezorg gaat als volgt. Je haalt de meetapparatuur bij het gezondheidscentrum op en krijgt daar uitleg hoe je dit aansluit voor het slapen gaan. Om dit correct te doen bevestig je een band om de borst en buik, een slangetje onder de neus en een sensor aan een vinger. Aan één van de borstbanden zit het opnamekastje bevestigd. Na het ontwaken in de ochtend koppel je de meetapparatuur zelf af en breng je het terug.

Nadat wij de apparatuur hebben uitgelezen, analyseert een slaapdeskundige de metingen. De uitslag van het onderzoek en de mogelijke behandelingen bespreek je vervolgens tijdens een afspraak met één van onze ervaren en gespecialiseerde physician assistants, long- of KNO-artsen. Deze afspraak kan bij Uniezorg op locatie plaatsvinden, maar ook telefonisch of online via beeldbellen.

KNO-onderzoek

De KNO-arts bekijkt, als daar een goede reden voor is, de bovenste luchtweg: de neus en keel. Dit gebeurt met een hoofdlamp, neusspreider en een tongspatel.

Om achterin de neus en/of lager in de keel te kijken, beschikken wij over de modernste apparatuur: een videoscoop. Het onderzoek is hiermee eenvoudig uit te voeren doordat we met een slangetje via de neus alles goed kunnen bekijken. Als je dat wilt, kun je zelfs meekijken.

Benieuwd naar onze KNO-artsen? Bekijk onze specialisten