Uniezorg
Werken bij

Welkom

Sterilisatie

Ons aanbod

Sterilisatie (vasectomie).

Wanneer je zeker weet dat je geen kinderen (meer) wilt, kun je kiezen voor een sterilisatie. Dit is een kleine operatie aan de zaadleiders, waarbij deze worden doorgesneden en uiteindelijk afgebonden nadat er een klein deel verwijderd is. Deze operatie noemen we ook wel een vasectomie. Na een sterilisatie komt er alleen nog zaadvocht uit de penis, zonder zaadcellen. Hierdoor kun je een vrouw niet meer zwanger maken: je bent dan onvruchtbaar. Verder blijft alles zoals het was.

Na de operatie duurt het 2 tot 3 maanden voordat alle zaadcellen uit het zaadvocht zijn verdwenen. Om er zeker van te zijn dat je onvruchtbaar bent, moet je het zaadvocht na 3 maanden laten onderzoeken. Je kunt pas onbeschermd vrijen als de uitslag van dit onderzoek aangeeft dat het veilig is. Tot die tijd moet je een voorbehoedsmiddel blijven gebruiken om het risico op zwangerschap te voorkomen.

Er is een hele kleine kans dat je na de sterilisatie toch weer vruchtbaar wordt. Dit komt bijna niet voor, maar zelfs als het onderzoek van het zaadvocht geen zaadcellen meer laat zien, kunnen de uiteinden van de zaadleiders weer naar elkaar toe groeien. Van de 1000 stellen waarvan de man gesteriliseerd is, worden per jaar minder dan 5 hierdoor alsnog zwanger.

Voor informatie over de voorbereiding op de ingreep, de behandeling zelf, complicaties die kunnen optreden, de kosten of hoe je een afspraak kunt maken, klik op de tekst of selecteer het onderwerp van je keuze in het menu hierboven.

Wij voeren deze ingreep niet uit als je jonger bent dan 30 jaar, je partner zwanger is of je jongste kind nog geen 6 maanden oud is.

Lees hier meer algemene informatie over de vasectomie.

Team

Het behandelteam van Uniezorg bestaat uit een ervaren verpleegkundig specialist Urologie, huisartsen (in opleiding) en doktersassistenten. Wij hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van deze ingreep. Samen zorgen wij ervoor dat je snel de beste behandeling krijgt.

Carmen Sommers Verpleegkundig specialist Urologie
Rogier Jaspers Huisarts
Sharonne de Zeeuw Huisarts i.o. | gastro-intestinaal chirurg
Femke Willems Doktersassistente
Monique Geurts Doktersassistente
Debby Rikken Doktersassistente

De specialist dichtbij.

Vasectomie? Uniezorg is...

  • Korte wachttijd
  • Avondspreekuur
  • Ervaren behandelaars

Afspraak maken

Bij ons krijg je op korte termijn de hoogwaardige zorg die jij nodig hebt.

Je kunt zelf contact opnemen om een afspraak in te plannen; er zijn twee verschillende mogelijkheden:

- Meteen een afspraak plannen om de ingreep uit te laten voeren.

- Een vrijblijvend informatief bezoek, waarna de ingreep op een ander moment wordt ingepland.