Uniezorg
test2
Werken bij

Complicaties

Risico’s en complicaties

  • Nabloeden: soms kunnen de wondjes een beetje nabloeden. Dit kan geen kwaad. Doe eventueel wat verbandgaas in je onderbroek en leg dat tegen de wondjes aan.
  • Bloeduitstorting: soms kan er een bloeduitstorting ontstaan, waardoor de huid van je balzak blauw wordt. Meestal gaat dit om kleine blauwe plekken, soms zijn ze wat groter. Ook dit kan geen kwaad.
  • Zwelling: soms kan je balzak veel dikker worden omdat er een extra grote bloeduitstorting ontstaat. Neem in dit geval contact met ons op.
  • Pijn: soms kun je napijn hebben. Deze pijn is doorgaans niet heftig, maar wat zeurend. Mannen die hier last van hebben, omschrijven dit vaak als ‘een zwaar gevoel’. Heel soms blijft deze napijn voor een langere tijd aanhouden.
  • Ontsteking: soms kan het operatiewondje gaan ontsteken. De balzak kan dan rood, dik, extreem pijnlijk worden en gaan gloeien. Er kan pus (taai, geel vocht) uit het wondje komen en je kunt koorts (lichaamstemperatuur hoger dan 38,5 graden) krijgen. Als dat zo is, neem dan direct contact met ons op of buiten kantoortijden met de huisartsenpost.

Bij spoed

In geval van spoed, zoals een zeer forse zwelling van de balzak, extreme pijn, pus uit de wonden en koorts boven de 38,5 graden, neem je overdag (maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 17:00 uur) contact op met Gezondheidscentrum Brakkenstein: 024-3552339.  Neem buiten deze openingstijden (maandag tot en met vrijdag van 17:00 – 08:00 uur en in het weekend) in geval van spoed contact op met de Huisartsenpost Nijmegen: 024-3523579. 

Je krijgt na de ingreep een brief mee met informatie. Neem deze mee bij een spoedbezoek aan Gezondheidscentrum Brakkenstein of de Huisartsenpost Nijmegen.

Neem bij algemene en niet-spoedeisende vragen, contact op met Uniezorg. Je vindt onze openingstijden hier.