Werken bij

Slaapproblematiek

Er zijn veel mensen met slaapproblemen. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig wakker worden, snurken of zelfs ademstops tijdens de slaap. Dit laatste wordt ook wel slaapapneu genoemd. Deze aandoening blijft vaak onopgemerkt en kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Voor het vaststellen van slaapapneu is een slaaponderzoek nodig. Hiervoor kan je bij ons altijd binnen enkele dagen al terecht. Om daarna de juiste behandeling te kiezen, volgt bij Uniezorg altijd een gesprek met één van onze specialisten.

Heb ik slaapapneu? Doe de zelftest! Naar zelftest
Lees meer over slaapproblematiek

Slaapapneu

Slaapapneu betekent 'niet ademen tijdens de slaap’. De ademhaling stopt dan herhaaldelijk tijdens de slaap.

Slaapapneu komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen, vooral bij mensen die 45 tot 65 jaar oud zijn.

Waarschijnlijk heeft ongeveer 1 op de 100 mensen slaapapneu. Het is niet precies bekend hoe vaak het voorkomt, omdat het niet altijd wordt ontdekt.

Slaapapneu is een serieuze aandoening waarvoor behandeling nodig is. Zo kan je ernstige gezondheidsklachten zoals hart- en vaatziekten voorkomen.

Meer lezen over Slaapapneu? Klik hier

Snurken

Snurken komt veel voor. Van de 100 vrouwen snurken er ongeveer 25. Van de 100 mannen zelfs 25 tot 50. Het geluid dat iemand die snurkt maakt, kan zacht zijn maar ook heel hard. De een snurkt slechts af en toe, bijvoorbeeld tijdens een verkoudheid, de ander snurkt vrijwel altijd.

Snurken is vaak een onschuldige kwaal, die vooral voor de partner hinderlijk is. Maar het kan ook een symptoom zijn van slaapapneu.

Meer over snurken Meer informatie

Onderzoek

Bij Uniezorg werken we samen met verschillende specialismen (multidisciplinair). Afhankelijk van je klachten wordt je onderzocht door een gespecialiseerde longarts, KNO-arts of soms zelfs door beide.

Om te weten te komen of je slaapapneu hebt, is een slaaponderzoek nodig. Met dit onderzoek meten wij of je adempauzes hebt en of dit in lichte, matige of ernstige mate het geval is.

De KNO-arts bekijkt tijdens het onderzoek of er genoeg ruimte in de neus en keel is (bovenste luchtweg).

Meer informatie over onze onderzoeken? Ga naar pagina

Behandeling

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor snurken en/of slaapapneu, variërend van een anti-snurkbeugel (MRA), een overdrukmasker (CPAP), positietherapie tot een operatie. Hiernaast is het aanpassen van je levensstijl belangrijk; denk hierbij bijvoorbeeld aan afvallen, stoppen met roken en het verminderen van je alcoholgebruik.

Meer informatie over onze behandelingen? Ga naar pagina

Bij ons krijg je op korte termijn de hoogwaardige zorg die jij nodig hebt.

Voor een afspraak bij Uniezorg heb je een verwijsbrief van huisarts of medisch specialist nodig. Deze verwijsbrief sturen zij vaak digitaal, via ZorgDomein of beveiligde mail. Nadat wij deze brief hebben ontvangen, bellen wij je op om een afspraak te maken. Als je een schriftelijke verwijsbrief hebt gekregen, kan je zelf contact opnemen.

Geen wachttijd
100% vergoed
Ruime ervaring